Top of Europe

  Wintersport Jungfrau Region

  Het skigebied: Jungfrau Region

  terug

  Pistes

  32km

  105km

  63km

  0km

  200km Totaal

  Liften

  Treinen 5
  Cabine 5
  Gondel 3
  Stoeltjeslift 19
  Sleeplift 10

  Hoogte

  2970m
  943m

  Gletsjer

  geen

  Loipe

  30km

  Funpark

  2

  In dit skigebied boekten

  Reizigers alleen
  2,2%
  Stel t/m 30 jaar
  15,7%
  Stel ouder dan 30 jaar
  48,3%
  Gezin met kinderen 0-9 jaar
  2,2%
  Gezin met kinderen 10-16 jaar
  9%
  Groepen vrienden
  13,5%
  Overige groepen
  9%

  Wintersport Jungfrau Region

  Het Jungfrau Region wordt gevormd door de plaatsen Grindelwald, Wengen en Mürren. Op diverse plekken in dit skigebied heb je werkelijk een geweldig uitzicht op de Eiger (3970 m.), Mönch (4099 m.) en Jungfrau (4158 m.). Dit gebied, met een totale pistelengte van maar liefst 213 kilometer, is een paradijs in Zwitserland voor zowel beginners als gevorderden.

  De skigebieden van
  Wengen en Grindelwald sluiten uitstekend op elkaar aan en vrijwel alle pistes zijn te bereiken met liften, een enkele keer dien je gebruik te maken van een skibus. In Grindelwald, onder de kabelbaan van First naar Bort, bevindt zich een zwarte afdaling. De overige afdalingen zijn rood en blauw. Het skigebied biedt zeer veel variatie met goede mogelijkheden voor zowel gevorderden als beginners. Op 2168 meter hoogte, bij de uitgang van de kabinelift welke vertrekt vanuit Grindelwald, vinden beginners een aantal eenvoudige pistes.

  Funpark of langlaufen tijdens je wintersportvakantie in Jungfrau Region?

  De wintersporter die wat meer uitdaging zoekt, moet buiten de piste zijn en zich begeven op de skiroutes zoals de 'Oh God' of de 'White Hare'. Snowboarders kunnen zich in en rondom Grindelwald prima vermaken, met onder andere een funpark en halfpipe in First. Net over de Kleine Scheidegg is de Snowboard Valley Lauberhorn Wixi. Langlaufers en wandelaars vinden in dit skigebied vele loipes en wandelpaden. Er zijn twee loipes van 5 kilometer lang in het dorp zelf gelegen, verder gaan er nog loipes richting Interlaken door de dorpen Schwendi en Burglauenen.

  Veelzijdig wintersportgebied

  In het Jungfrau Region-skigebied vind je niet veel Nederlandse toeristen, het gebied wordt vooral door de Zwitsers zelf bezocht. De prachtig gelegen dorpen hebben hier ook een gezellige après-ski. Een aanrader voor de gevorderde wintersporter is de gletsjertrip, waarbij je onder leiding van een gids een uitdagende en avontuurlijke route over de gletsjers van het Jungfrau Region maakt. Dit alles maakt het Jungfrau Region tot een veelzijdig wintersportgebied.

  Kaart Jungfrau Region

  #!uc=CarouselListBoxInfo3&locId=52314 #!uc=CarouselListBoxInfo&locId=52314 #!uc=RecommendedAcco1&NumberAccosToDisplay=999&locId=52314 #!uc=RecommendedAcco2&NumberAccosToDisplay=999&locId=5

  5 Andere accommodaties Jungfrau Region

  Bekijk alle accommodaties in Jungfrau Region

  In Jungfrau Region liggen 3 dorpen

  Je reisgezelschap

  Met wie wil je naar de sneeuw reizen? Geef het hier aan en wij tonen de exacte prijs van iedere accommodatie.

  [TRAVELERS_POPUP_ADULTS_AGE]
  [TRAVELERS_POPUP_CHILDREN_AGE]
  [TRAVELERS_POPUP_BABIES_AGE]