Spectaculaire natuur

  Wintersport Aletsch Arena

  Het skigebied: Aletsch Arena

  terug

  Pistes

  12km

  50km

  42km

  0km

  104km Totaal

  Liften

  Treinen 0
  Cabine 11
  Gondel 0
  Stoeltjeslift 8
  Sleeplift 14

  Hoogte

  2869m
  1925m

  Gletsjer

  geen

  Loipe

  geen

  Funpark

  1

  In dit skigebied boekten

  Reizigers alleen
  3,4%
  Stel t/m 30 jaar
  17,2%
  Stel ouder dan 30 jaar
  34,5%
  Gezin met kinderen 0-9 jaar
  0%
  Gezin met kinderen 10-16 jaar
  20,7%
  Groepen vrienden
  6,9%
  Overige groepen
  17,2%

  Wintersport Aletsch Arena

  De Aletsch Arena is een klasse apart: het is de eerste en tot nu toe enige Alpenregio die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat vanwege de spectaculaire natuur. Bovendien is het gebied ook nog eens heel zon- én sneeuwzeker. Een waarschuwing is daarom op z’n plaats: wie eenmaal  voet heeft gezet in de Aletsch Arena, wil altijd terug.

  Idyllische dorpen & indrukwekkende toppen
  De houten huisjes in het idyllische dorp Bettmeralp liggen verspreid over de helling, de puntdaken zijn bedekt met een dikke laag sneeuw. Rondom zijn de toppen van indrukwekkende vierduizenders als Weisshorn, Dom en Matterhorn te zien. De Aletsch Arena ligt in het zuiden van Zwitserland en valt onder het kanton Wallis. Het is een van de mooiste berg & skigebieden ter wereld en dat is niet onopgemerkt gebleven.

  Wereldergoedlijst
  Sinds 2001 staat de Jungfrau-Aletsch regio op de Werelderfgoedlijst van Unesco, vanwege het grandioze berglandschap en de veelzijdige en unieke natuur. Een van de opvallendste aspecten van het gebied is de Grote Aletschgletsjer, met 23 kilometer de langste gletsjer in de Alpen. In deze natuurlijke arena vind je meer dan honderd kilometer aan geprepareerde pistes, waar vooral beginnende tot gemiddelde skiërs zich erg thuis zullen voelen. Op de uitzichtpunten Moosfluh, Bettmerhorn en Eggishorn heb je een adembenemend uitzicht op de Grote Aletschgletsjer en het fantastische Walliser berglandschap.

  Zwitsers winterwonderland
  Niet alleen vanwege de hoogte – het skigebied van de Aletsch Arena reikt tot 2.900 meter – maar ook door de ligging is de Aletsch Arena heel sneeuwzeker. Tel daarbij op dat het gebied zo’n driehonderd dagen per jaar zon krijgt en je begrijpt: hier is de kans groot dat je een ultieme wintersportvakantie beleeft met een dik pak sneeuw en stralend blauwe luchten. In het skigebied liggen drie authentieke Zwitserse dorpjes. Fiesch ligt op 1.050 meter en is met de auto goed te bereiken. De idyllische dorpen Bettmeralp en Riederalp liggen op ruim 1.900 meter en zijn autovrij. Wil je hier vakantie vieren, dan moet je dus met bagage en al de gondel in. Maar dat is het méér dan waard: met de snelle gondels in de Aletsch Arena reis je binnen een paar minuten vanuit het dal naar een van deze dorpjes, waar je een andere wereld binnenstapt: Zwitsers winterwonderland.

  Kaart Aletsch Arena

  #!uc=CarouselListBoxInfo3&locId=157231 #!uc=CarouselListBoxInfo&locId=157231 #!uc=RecommendedAcco1&NumberAccosToDisplay=999&locId=157231 #!uc=RecommendedAcco2&NumberAccosToDisplay=999&locId=5

  1 Andere accommodaties Aletsch Arena

  Bekijk alle accommodaties in Aletsch Arena

  In Aletsch Arena ligt 1 dorp

  Je reisgezelschap

  Met wie wil je naar de sneeuw reizen? Geef het hier aan en wij tonen de exacte prijs van iedere accommodatie.

  [TRAVELERS_POPUP_ADULTS_AGE]
  [TRAVELERS_POPUP_CHILDREN_AGE]
  [TRAVELERS_POPUP_BABIES_AGE]