Brede pistes en gezellige dorpen

    Wintersport Le Grand Domaine

    Het skigebied: Le Grand Domaine

    terug

    Pistes

    15km

    32km

    78km

    40km

    165km Totaal

    Liften

    Treinen 0
    Cabine 3
    Gondel 0
    Stoeltjeslift 19
    Sleeplift 28

    Hoogte

    2550m
    1250m

    Gletsjer

    geen

    Loipe

    20km

    Funpark

    1

    In dit skigebied boekten

    Reizigers alleen
    0,1%
    Stel t/m 30 jaar
    12,3%
    Stel ouder dan 30 jaar
    20,8%
    Gezin met kinderen 0-9 jaar
    6,2%
    Gezin met kinderen 10-16 jaar
    16,5%
    Groepen vrienden
    22,7%
    Overige groepen
    21,4%

    Wintersport Le Grand Domaine

    Rondom de beroemde bergpas Col de la Madeleine ligt het mooie skigebied Le Grand Domaine. Het bestaat uit drie dorpen; Valmorel, St. François Longchamp en Doucy-Combelouvière. De huizen in Valmorel tellen hooguit drie verdiepingen en zijn in authentieke chaletstijl gebouwd. Het knusse St. François Longchamp ligt aan de andere kant van de Col de la Madeleine, in de Vallée de Maurienne en bestaat uit 3 wijken, 1450, 1600 (le Hameau) en 1650.

    Skigebied Le Grand Domaine varieert in hoogte van 1250 meter tot 2550 meter en biedt veel brede, groene en blauwe pistes wat het ideaal maakt voor de beginnende wintersporter. Verder staat het gebied bekend om de vele natuurlijke obstakels die perfect zijn voor freestylers. Er is ook aan de gevorderden gedacht. Voor de skiër die langere afstanden wil afleggen, zijn er zeer goede mogelijkheden tot het maken van tochten die je voornamelijk buiten de pistes brengen.

    Après-ski

    De après-ski is niet heel bruisend in Le Grand Domaine, maar zeker wel aanwezig. Zo is er de Yeti bar in St. Francois Longchamp 1600, waar het iedere middag en avond feest is. In de andere wijken zijn ook verschillende barretjes waar het goed vertoeven is. In Valmorel is Jimbo Lolo the place to be. Een uitmuntend Mexicaans restaurant, goede bediening en ze serveren heerlijke cocktails. Er hangt een gemoedelijke sfeer met schommels aan de bar.

    Must do afdalingen

    Waar het gebied uitermate goed geschikt is voor beginners en licht gevorderden, zijn er zeker ook prachtige afdalingen voor de gevorderden. Probeer eens de 1,5 kilometer lange zwarte La Lauzière afdaling of ga voor de 2 zwarte buckelpistes op de Col du Gottet en Mottet. Als je houdt van pittige afdalingen is de rode piste bij Col du Mottet ook een must boven Valmorel. Wanneer je hem 's ochtends pakt, is hij net geprepareerd en is het heerlijk carven! Ook aan de andere kant van het gebied, bij St. Francois Longchamp ligt een goede rode piste, Reverdy.
    Voor de beginnelingen is de groene piste Le Soleil de ultieme top in het skigebied Le Grand Domaine. Nergens te vlak of te stijl en perfect om rustig te cruisen. Uniek voor een groene piste is dat deze piste ook heel leuk is voor de gevorderde wintersporter.

    Kaart Le Grand Domaine

    #!uc=CarouselListBoxInfo3&locId=52328 #!uc=CarouselListBoxInfo&locId=52328 #!uc=RecommendedAcco1&NumberAccosToDisplay=999&locId=52328 #!uc=RecommendedAcco2&NumberAccosToDisplay=999&locId=13

    22 Andere accommodaties Le Grand Domaine

    Bekijk alle accommodaties in Le Grand Domaine

    In Le Grand Domaine liggen 3 dorpen

    Je reisgezelschap

    Met wie wil je naar de sneeuw reizen? Geef het hier aan en wij tonen de exacte prijs van iedere accommodatie.

    [TRAVELERS_POPUP_ADULTS_AGE]
    [TRAVELERS_POPUP_CHILDREN_AGE]
    [TRAVELERS_POPUP_BABIES_AGE]