Eiland in de zon

  Wintersport Alpe d'Huez Grand Domaine Ski

  Het skigebied: Alpe d'Huez Grand Domaine Ski

  terug

  Pistes

  67km

  80km

  54km

  49km

  250km Totaal

  Liften

  Treinen 0
  Cabine 6
  Gondel 9
  Stoeltjeslift 23
  Sleeplift 45

  Hoogte

  3330m
  1130m

  Gletsjer

  1

  Loipe

  50km

  Funpark

  2

  In dit skigebied boekten

  Reizigers alleen
  0,1%
  Stel t/m 30 jaar
  12,2%
  Stel ouder dan 30 jaar
  15,6%
  Gezin met kinderen 0-9 jaar
  3,3%
  Gezin met kinderen 10-16 jaar
  10,8%
  Groepen vrienden
  32,3%
  Overige groepen
  25,8%
  Tip
  Tip

  Nu ook in Alpe d'Huez; de welbekende après-ski formule La Folie Douce! Hier kun je eten op hoog niveau en vanaf 3uur begin je hier, nog bovenop de berg, met de après-ski. Een DJ, dansend op het terras en gezellig entertainment; hier gaat het los! Marielle, Vakantieredactie Winter

  Wintersport Alpe d'Huez Grand Domaine Ski

  Het skigebied Alpe d'Huez Grand Domaine Ski – Het eiland in de zon

  Het skigebied Alpe d'Huez Grand Domaine Ski wordt ook wel het eiland in de zon genoemd. Dit gebied is namelijk gezegend met gemiddeld zo'n 300 zonnige dagen per jaar en veel pistes zijn op het zuiden gelegen. Meer dan 325 sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat er toch vrijwel altijd voldoende sneeuw ligt. Daarbuiten zorgt de Des Rousses gletsjer altijd voor een uitstekende sneeuwzekerheid.

  De ruim 250 kilometer aan pistes en 78 liften van dit skigebied bieden zelfs de meest verwende skiërs en snowboarders voldoende afwisseling. De plaatsen Alpe d'Huez, Oz en Oisans, Auris en Oisans, Vaujany en Villard Reculas maken deel uit van dit geweldige skigebied.

  Gaat je voorkeur uit naar een verblijf in een authentiek Frans bergdorp dan is Vaujany iets voor jou. Meerdere liften zorgen voor een directe aansluiting met dit heerlijke gebied.

   

  Voor ieder niveau een uitdaging

  Voor de geoefende skiër is er op de Pic Blanc, op een hoogte van ruim 3330 meter, La Piste de Sarenne. Dit is de langste afdaling van Europa en een ware belevenis. In totaal 16 kilometer achter elkaar afdalen met een hoogteverschil van 1450 meter zal beslist velen aanspreken. Buiten deze superafdaling zijn er ook voor beginners zeer goede mogelijkheden.

  Speciaal voor snowboarders is er in Alpe d'Huez een half-pipe gemaakt.  Deze is te vinden op de piste Premier Tronçon. Daarnaast zijn er voor freeriders talloze offpiste-afdalingen.  Door de sneeuwzekerheid is Alpe d'Huez ook een prima gebied voor langlaufers.  De 50 kilometer aan loipes bestaan uit 30 kilometer blauwe en 20 kilometer rode loipes.

  Kaart Alpe d'Huez Grand Domaine Ski

  #!uc=CarouselListBoxInfo3&locId=52330 #!uc=CarouselListBoxInfo&locId=52330 #!uc=RecommendedAcco1&NumberAccosToDisplay=999&locId=52330 #!uc=RecommendedAcco2&NumberAccosToDisplay=999&locId=13

  69 Andere accommodaties Alpe d'Huez Grand Domaine Ski

  Bekijk alle accommodaties in Alpe d'Huez Grand Domaine Ski

  In Alpe d'Huez Grand Domaine Ski liggen 6 dorpen

  Je reisgezelschap

  Met wie wil je naar de sneeuw reizen? Geef het hier aan en wij tonen de exacte prijs van iedere accommodatie.

  [TRAVELERS_POPUP_ADULTS_AGE]
  [TRAVELERS_POPUP_CHILDREN_AGE]
  [TRAVELERS_POPUP_BABIES_AGE]