Algemene reisinformatie

  Waar ben je naar op zoek?

  Heeft u een vraag over uw vakantie?

  Stel hier uw vraag

  De vliegreis

  Aankopen op de luchthavens en aan boord Bagage Kofferlabels Luchtvaartmaatschappij Medische bagage Namen op de reisbescheiden Reisbescheiden Selfservice check-in Service aan boord Transfer Vertragingen Vliegen tijdens de zwangerschap Vloeistoffen in de handbagage Vluchttijden

  Aankopen op de luchthavens en aan boord

  Op de luchthaven en in het vliegtuig kun je (tax free) inkopen doen. Vloeistoffen en gels die je na de ticket- en/of paspoortcontrole of in het vliegtuig heeft gekocht, worden verpakt en waar nodig verzegeld. Het zegel is 1 dag geldig. Wanneer je een overstap heeft, mag je het zegel niet verbreken tot je op jouw eindbestemming bent aangekomen.

  Bagage

  Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 10 kilo. Een baby tot 2 jaar heeft geen recht op handbagage. Wij adviseren je om handbagage mee te nemen die onder de stoel past of in de bagageruimte boven het hoofd: dit is een tas niet groter dan 40 x 25 x 20 cm. Handbagage met deze afmetingen mag gegarandeerd mee naar de plek in de cabine. Bij grotere handbagage (maximum is 55 x 35 x 25 cm) loop je het risico dat deze wordt ingenomen. Bij ruimtegebrek wordt de handbagage alsnog als ruimbagage vervoerd. Een baby tot 2 jaar heeft recht op 10 kilo ruimbagage. Alleen een paraplu buggy tot maximaal 7 kilo kun je meenemen tot aan de gate. Zwaardere buggy’s en kinderwagens worden ingenomen bij de check-in balie.

  Bij de vakantie is geen ruimbagage inbegrepen. Koop je ruimbagage, dan mag je dit kosteloos verdelen over maximaal 5 koffers. Houd er rekening mee dat 1 koffer maximaal 32 kilo mag wegen. Het onderling verdelen van de bagage is mogelijk

  Er gelden variabele bagagetarieven. De ruimbagage kun je direct bij de boeking bijboeken of later via de Selfservice van Transavia. Voor het inloggen op de Selfservice heb je een PNR nummer nodig. Dit nummer vind je terug op de factuur achter de geboortedatum van elke reiziger en op de tickets.

  Wintersportuitrusting
  Het is ook mogelijk om jouw eigen ski- of snowboardmateriaal mee te nemen. Deze bagage valt niet onder de standaard ruimbagage. Het is belangrijk dat je hiervoor een wintersportuitrusting bijboekt. Onder wintersportuitrusting wordt verstaan: - 1 paar ski`s, 1 paar schoenen, 1 paar stokken, skihelm of
  - 1 snowboard met 1 paar schoenen, skihelm of
  - 1 slee van maximaal 120 x 50 x 40 cm, skihelm

  Neem je een wintersportuitrusting mee, dan betaal je hiervoor 29,- euro per persoon per enkele reis.

  De wintersportuitrusting kun je alleen bijboeken via de Selfservice van Transavia.

  Kofferlabels

  De luchtvaartmaatschappij labelt jouw bagage op de luchthaven. Natuurlijk is het mogelijk om ook nog een eigen kofferlabel aan jouw bagage te doen. Dit is echter niet verplicht. Jouw eigen label is ter herkenning van jouw koffer op de bagageband.

  Luchtvaartmaatschappij

  De vliegreis wordt uitgevoerd door Transavia.

  Medische bagage

  Je kunt gratis 15 kilo aan extra medische bagage meenemen. Voorwaarde is wel dat je een medische verklaring in het Nederlands en Engels kunt overleggen bij de check-in balie.

  De medische bagage kun je meenemen als ruimbagage of verdelen over jouw ruim- en handbagage. Houd er dan wel rekening mee dat de handbagage altijd maximaal 10 kilo mag zijn.

  Het is belangrijk dat wij jouw medische bagage vooraf aanmelden. Hiervoor heeft het Contact Center de volgende informatie nodig:

  • Wat is de medische bagage?
  • Waar wordt het voor gebruikt?
  • Wat is het gewicht?
  • Wat zijn de afmetingen?
  • Neem je de medische bagage mee in het ruim of in de cabine?

  Namen op de reisbescheiden

  Het is noodzakelijk dat de naam op jouw ticket volledig overeenkomt met jouw 1e voor- en achternaam op jouw paspoort of ID-kaart. Daarnaast is het belangrijk dat je geen leestekens gebruikt, deze worden niet goed geregistreerd bij de luchtvaartmaatschappij.

  Houd er rekening mee dat je geweigerd kunt worden voor een vlucht wanneer namen onjuist zijn geschreven. Sunweb is hier niet verantwoordelijk voor. Mogelijke kosten worden aan je doorberekend.

  Reisbescheiden

  Je ontvangt uiterlijk 1 week voor vertrek jouw reisbescheiden per mail. Het is belangrijk dat je de reisbescheiden uitprint en meeneemt. Het is ook mogelijk om jouw reisbescheiden per post te ontvangen. De verzendkosten hiervoor zijn 20,- euro per boeking. Wij printen jouw reisbescheiden voor je uit en sturen deze circa 1 week voor vertrek naar je op.

  Het is belangrijk dat je de vliegtickets uitknipt op de aangegeven stippellijntjes. Bij de reisbescheiden ontvang je naast de vliegtickets en vouchers ook belangrijke reisinformatie.

  Selfservice check-in

  Je kunt ook inchecken via een check-in automaat. Hiervoor heb je jouw vliegticket en ID-kaart of paspoort nodig. Inchecken via de check-in automaat is mogelijk vanaf 2,5 uur tot uiterlijk 40 minuten voor vertrek van jouw vlucht. Je kunt voor jouw hele reisgezelschap inchecken. Er wordt dan automatisch een instapkaart geprint. Jouw ruimbagage kun je na het inchecken afgegeven bij het bagage-afgiftepunt (drop off point).

  Wil je als getrouwde reiziger bij het inchecken gebruik maken van de check-in automaat? Dan is het noodzakelijk dat op het ticket en in de boeking alleen jouw eigen (meisjes)naam vermeld staat.

  Service aan boord

  Op de vluchten van Transavia zijn de maaltijden en drankjes niet inbegrepen. Aan boord kun je tegen betaling een keuze maken uit diverse snacks, broodjes en dranken.

  Transfer

  Transfers tussen de luchthaven en de vakantiebestemming zijn standaard bij de reissom inbegrepen voor alle klanten die een vliegreis bij Sunweb boeken (m.u.v. Isola 2000*). Indien je geen gebruik wenst te maken van de transfer kun je dit aangeven in stap 2 van de boeking.

  Uit service overwegingen behoudt Sunweb zich het recht voor mobiele telefoonnummers te delen met transfer aanbieders. Op deze manier kan Sunweb je tijdig informeren over de juiste vertrektijden.

  LET OP: Een baby moet altijd worden opgegeven in het boekingsproces. Echter, in sommige gevallen is de optie voor het boeken van de transfer (in stap 2) niet altijd beschikbaar voor baby's. Als je reist met een baby die niet in het boekingsproces wordt vermeld, kun je ons mailen na het maken van de boeking. Wij zullen de transfer voor de baby toevoegen. Ons e-mailadres is info@sunweb.nl.

  Als je verwacht laat aan te komen op jouw bestemming, is het belangrijk dat je jouw accommodatie hiervan op de hoogte stelt. In de reisdocumenten kun je de openingstijden van de receptie terugvinden en informatie over hoe te handelen bij een verwachte aankomst na sluitingstijd van de receptie.

  * De transfer voor de vliegreizen naar Isola 2000 zitten niet bij de reissom ingebrepen. Je kunt een transfer regelen via deze website.

  Vertragingen

  Het komt soms voor dat vliegtuigen door omstandigheden vertragingen oplopen. Voor de eventuele extra kosten die hierdoor ontstaan, hanteert Sunweb de ANVR-voorwaarden. Sunweb is niet aansprakelijk voor de eventuele extra kosten die als gevolg hiervan ontstaan. Ook niet voor de gevolgen hiervan op het gebied van gemiste vakantie-uren en te late thuiskomst waardoor aanvullend openbaar vervoer niet meer mogelijk is of noodgedwongen een vrije dag moet worden opgenomen.

  Sinds februari 2005 is ook de EU-regelgeving met betrekking tot Denied Boarding Compensation van toepassing. Deze regelgeving omvat bepalingen over vergoedingen voor geannuleerde vluchten, overboekingen op de vlucht, kwijtgeraakte en beschadigde bagage en langdurige vertragingen. Meer informatie hierover vind je op deze website.

  Vliegen tijdens de zwangerschap

  Bij een zwangerschap zonder enige complicaties mag je vliegen tot 36 weken zonder een verklaring van jouw behandelend arts. Vanaf 36 weken zwangerschap is vliegen niet meer toegestaan.

  Bij een zwangerschap van een meerling mag je vliegen tot 34 weken zonder een verklaring van jouw behandelend arts. Vanaf 34 weken zwangerschap is vliegen niet meer toegestaan.

  Bij een zwangerschap met complicaties is het altijd verplicht dat je in het bezit bent van een verklaring van jouw behandelend arts in het Nederlands of Engels. Een medische verklaring mag maximaal 7 dagen voor vertrek van jouw heenreis uitgegeven zijn.

  Vloeistoffen in de handbagage

  Vloeistoffen en gels kunnen alleen in jouw handbagage mee onder de volgende voorwaarden:

  • Vloeistoffen en gels zitten in verpakkingen van maximaal 100 ml.
  • Verpakte vloeistoffen en gels zitten in 1 doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje van maximaal 1 liter.
  • Elke reiziger reist met maximaal 1 plastic 1-literzakje.
  • Medicijnen en babyvoeding die nodig zijn tijdens de vlucht zijn toegestaan.

  Het is belangrijk dat je bij de handbagagecontrole het plastic zakje met de vloeistoffen en gels apart aanbiedt.

  Vluchttijden

  Sunweb vliegt naar Andorra met chartervluchten. De tijden van onze vluchten kunnen ingedeeld worden van ’s ochtends heel vroeg tot ’s avonds heel laat. Het is mogelijk dat je op de dag van aankomst laat arriveert, terwijl je op de dag van vertrek al weer vroeg vertrekt. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

  Houd er ook rekening mee dat vluchttijden altijd onder voorbehoud van wijzigingen zijn. Het kan voorkomen dat er kort voor jouw vertrek of zelfs tijdens jouw vakantie nog wijzigingen zijn in het vluchtschema. Ook hier kan Sunweb niet aansprakelijk voor worden gesteld. Tijdens het maken van een boeking kun je soms een keuze maken uit verschillende vluchttijden. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sunweb doet er alles aan om de gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen. Helaas kunnen wij dit nooit 100% garanderen.

  Wanneer jouw voorlopige vluchttijden bekend zijn, kun je deze terugvinden in Mijn Sunweb.

  Je reisgezelschap

  Met wie wil je naar de sneeuw reizen? Geef het hier aan en wij tonen de exacte prijs van iedere accommodatie.

  [TRAVELERS_POPUP_ADULTS_AGE]
  [TRAVELERS_POPUP_CHILDREN_AGE]
  [TRAVELERS_POPUP_BABIES_AGE]